DWQA Questionsrecuperare bun furat ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua !
Societatea noastra (din Pitesti ) se ocupa cu vanzari, reparatii si inchiriere de stivuitoare.
Anul trecut am inchiriat un stivuitor unei societati comerciale din Corabia, am incheiat un contract de inchiriere, am solicitat o fila CEC garantie si am livrat stivuitorul in Corabia.
La expirarea perioadei de inchiriere ( 20 zile ) nu am reusit sa mai luam legatura cu societatea respectiva, stivuitorul nostru a disparut din locatia la care l-am lasat si atunci am sesizat Politia Corabia. Am depus fila CEC in banca la termenul scadent dar aceasta nu avea acoperire .
Din cercetarile politiei am aflat ca :
Societatea din Corabia a fost cumparata recent (inainte de inchirierea stivuitorului ) cu scopul de a insela alte societati comerciale.
Doi indivizi pe care i-am recunoscut la Evidenta populatiei Corabia au pretins ca sunt administratorii societatii care a inchiriat stivuitorul de la noi. Similar au pacalit si alte societati comerciale luand marfuri si dandu-le in schimb cecuri fara acoperire.
Suntem cu totii intr-un process impotriva lor.

Recent am recunoscut stivuitorul nostru la o societate comerciala din Craiova.

Mentionez ca nu cunosc forma cu care firma din Craiova a cumparat stivuitorul de la cei din Corabia ( cu acte sau fara acte ).
Noi am emis factura de inchiriere catre firma din Corabia, nu de vanzare deci acestia nu puteau sa vanda stivuitorul legal. Acestia puteau insa emite o factura falsa sau o factura fara sa aiba intrare (factura de provenienta a marfii vandute )

Intrebarile noastre sunt :
Care este procedura legala de recuperare a stivuitorului furat?
Cui ar trebui sa ne adresam pentru recuperarea stivuitorului? Parchet Corabia, politie Craiova ?

Multumesc anticipat !

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Daca fapta indivizilor respectivi este cercetata de politie sau a ajuns deja in instanta pentru infractiunile comise, atunci ar trebui sa va constituiti parte civila si sa cereti inapoierea bunului. Oricum, ar trebui sa anuntati organul de urmarire penala (sau instanta de judecata) ca ati descoperit ca bunul dvs. este detinut fara drept de o societate din Craiova. Daca pe aceasta cale nu il puteti recupera, atunci puteti intenta o actiune in revendicare, pe calea unui proces civil impotriva societatii care il detine fara drept.