DWQA QuestionsRecuperare bani ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

m-am casatorit in luna septembrie anul trecut.dupa caatorie sotul meu s-a schimbat radical,devenind chiar violent,fapt ce m-a determinat sa iau hotararea unui divort,dar am unele nelamuriri:
-inainte de casatorie sotul meu a construit o casa.din toata valoarea ei eu am participat cu suma de 6000 de euro.banii au provenit exclusiv din munca mea in strinatate(franta la negru)si au fost trimisi in tara prin transfer bancar(eu fiind unica titulara a contului)pe numele socrului meu.mentionezca,casa este pe numele socrilor mei,nu avem copii si ca eu am in posesie toate extraele de cont care demonstreaza ca transferurile au fst efectuate.as dori sa stiu daca mai pot recupera acesti banii si in ce mod?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Stimata Doamna,

Puteti formula actiune impotriva socrului (sau celui caruia ati trimis bani) pentru returnarea banilor. Dvs. sunteti creditor iar dansul este debitor. Insa, important este ce probe aduceti in instanta. Asfetl, daca pe extrase apare ca ati emis banii sub forma de donatie sau alta liberalitate, atunci nu aveti cum sa invocati creanta dvs. Insa, daca pe extrase apare ca o simpla tranzactie, atunci va puteti folosi cu usurinta in instanta de acele inscrisuri pentru a va determina creanta. Indicat ar fi oricum sa aduceti si doi martori care sa confirme situatia dvs si care sa ateste ca i-ati trimis acei bani.