DWQA QuestionsRecuperare bani in urma contract de mandat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara!
La inceputul lunii iulie am facut un contract de mandat, prin care i-am dat unei persoane suma de 7000 de euro pentru a achizitiona in numele meu un autoturism. Problema este ca, nici pana in ziua de azi nu am primit nici autoturismul, si nici banii. Am incercat de mai multe ori sa iau contact cu acesta, dar de fiecare data imi spune ca este plecat din tara.
As vrea sa stiu daca contractul respectiv pe care l-am facut cu el, are valabilitate daca nu este autentificat la notar. Mentionez ca la vremea respectiva, am cerut sfatul dvs. tot aici, si mi-ati spus ca nu este necesara o autentificare legala. As vrea sa stiu ce pot face in baza acestui contract, sa fac o plangere la politie, sau ce anume ma sfatuiti ?
Va multumesc anticipat. O seara placuta.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Intr-adevar pentru valabilitatea unui contract de mandat nu este necesara autentificarea la notar, prin urmare acest contract este valabil. Daca termenul dvs. din contract a fost depasit in ce priveste indeplinirea obligatiilor, atunci va trebui sa formulati o actiune in instanta civila impotriva acestuia, urmand ca dupa solutionarea litigiului sa il executati silit pe acesta din urma pentru suma datorata si eventuale prejudicii.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!