DWQA QuestionsRecuperare bani dupa esecul executarii silite
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

AM IMPRUMUTAT9700$ .AM CONTRACT CIVIL SUB SEMNATURA PRIVATA.NU AM PRIMIT BANII LA TIMP. AM CASTIGAT PROCESUL CIVIL.NU AM AVUT CE EXECUTA CACI NU AU NIMIC PE NUME NICI CHIAR CASA(PROMISIUNE DE VANZARE). S-A PRESCRIS. PROCES PENAL PENTRU INSELACIUNE NU AM PUTUT DESCHIDE CACI ESTE CONTRACT CIVIL. IN ACEL CONTRACT SCRIE SI CA EI SE OBLIGA SA-MI PLATEASCA CHIRIA LUNARA PANA LA PLATA DATORIEI.AU TRECUT 4 ANI FARA SA- MI PLATEASCA CHIRIA LUNARA. AM SANSE? AM ALTE METODE LEGALE DE A-MI RECUPERA CEVA BANI?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

PERSOANELE IMPRUMUTATE SE NUMESC NICHIFORIU IOAN(NYKY) SI SUCIU MIORITA DIN BRASOV. ASTA PENTRU CA ALTII SA SE FEREASCA.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul in care ati inceput deja procedeele de executare silita, atunci din pacate nu puteti decat porni o noua executare din maxim 3 ani in 3 ani pentru a nu se prescrie dreptul de executare. Prin urmare, in ce priveste executarea silita, aceasta este singura optiune.

In ce priveste partea penala, daca pe inselaciune nu mai puteti formula plangere penala (desi este dificil de crezut ca fapta s-a prescris daca este vorba de inselaciune), atunci puteti incerca formularea unei plangeri penale pentru savarsirea unei alte infractiuni (daca este cazul in speta dvs., desi de cele mai multe ori astfel de fapte se incadreaza strict pe inselaciune).

Relativ la chirie, puteti doar formula o noua cerere de chemare in judecata, urmand acelasi procedeu de executare silita ulterior.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!