DWQA QuestionsRecuperare bani din productie agricola ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am o sc si in nov.2009 am vandut toata productia de porumb obtinuta unui client din Pitesti care nu mi-a platit nimic pana acum.Care este calea legala spre a-mi recupera banii care repr. munca pe un an si cu care tr. sa platesc creditul la banca. Va rog, sunt disperat, respectiva firma (admin)acum nici nu-mi mai raspunde la telefon.Mai mult mi-a dat si cateva cec-uri dar la incasare au fost refuzate din lipsa de disponibil in cont.Multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care aveti incheiat un contract scris cu respectivul client, si acesta nu si-a respectat clauzele contractuale atunci baza dvs. este contractul respectiv. Temeiul juridic in baza caruia puteti solicita respectarea obligatiei asumate este art. 969 si urm. Cod civil. De asemenea, va puteti baza si pe art. 1294 si urm. Cod civil.
De asemenea, puteti recupera banii si prin proceduri speciale de urgenta, cum ar fi procedura prevazuta de Ordonanta 5/2001 privind somatia de plata, insa aceste proceduri prevad anumite conditii si doar daca sunt indeplinite aceste conditii aveti sanse de castig.