DWQA QuestionsRecuperare apartament vandut catre al treilea proprietar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Mi-ati raspuns astazi la mailul prin care v-am solicitat un sfat cu privire la cum imi pot recupera apartamentul printr-o cale cat mai rapida si va multumesc frumos pentru sfaturile date.
As dori insa sa mai precizez ca cei care nu vor sa paraseasca apartamentul,adica sotul si sotia care v-am precizat in mailul anterior si care si-au imputernicit copilul sa vanda apartamentul sunt primii propietari si au domiciliul la adresa apartamentului care l-am cumparat.Credeti ca asta constituie un inconvenient in recuperarea apartamentului?
Reamintesc ca de atunci,apartamentul s-a vandut de 2 ori,eu fiind al treilea propietar.
Apartamentul a fost intabulat in Cartea Funciara pe numele fiecarui cumparator,inclusiv al meu.
Sunt intr-o situatie disperata,intrucat locuiesc in chirie pentru ca nu pot locui in propiul apartament.
Credeti ca din cele mentionate am sanse procesul?Multumesc anticipat!O seara buna!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu constituie un invovenient ca sunt primii proprietari atat timp cat ei erau inca proprietari la momentul la care v-au vandut. Daca dvs. ati cumparat de la niste neproprietari (adica cei doi soti vandusera deja si nu mai aparea in Cartea Funciara intabulati), atunci practic contractul nu este valabil (teoretic trebuia cumparat de la cine aparea ca proprietar in Cartea funciara – adica ultimul cumparator), deoarece ati cumparat de la un neproprietar. Daca dvs. ati cumparat apartamentul in baza Cartii Funciare in care primii soti apareau ca proprietari si ulterior v-ati inscris dreptul dvs. in Cartea Funciara, atunci puteti evacua pe oricine din casa.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!