DWQA QuestionsRaspunsul dvs. la intrebarea mea privind impozitul pe transfer bancar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Multumesc pentru raspuns.Oricum nu mai inteleg.Banca zice ca daca am un cont ca persoana fizica si primesc bani acolo nu tre sa mai platesc altceva ptr ca ei opresc impozitul pe dobanda.Eu nu am firma si de ex daca dau un sfat cuiva si acel cineva vrea sa-mi dea niste bani inseamna ca trebuie sa declar venitul.Simpul fapt ca primesc bani ca persoana fizica trebuie sa-i declar/.Acea firma care mi-i da nu plateste ea impozit in acea tara?[b]Care e diferenta intre un transfer bancar si un venit?[/b]Daca eu transfer bani din contul meu in contul sotiei de ex, trebuie sa-i declare?
Oricum , multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Daca este vorba de un simplu transfer de bani (adica se trimit bani pur si simplu dintr-un cont in altul), atunci nu trebuie declarat sau impozitat (ci eventual percepe banca taxa pentru trasnferul propriu-zis). Insa, daca se transfera bani pentru un serviciu executat/produs livrat, in urma caruia se incheie un contract si se emite o factura, atunci acesta este considerat venit si atunci trebuie declarat. Faptul ca o firma plateste impozit in tara sa, nu scuteste prestatorul de plata impozitelor in tara sa.

In cazul in care mai aveti intrebari cu privire la aceeasi problema, va rugam sa folositi butonul de „Adauga alte informatii”.