DWQA Questionsramanere in locuinta sotiei dupa divort
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna seara.Va multumesc ptr raspunsul anterior si a si dorii sa stiu daca instanta poate sa notifice in sentinta de divort ca sa pot ramine in locuinta proprietate a sotiei o perioada pe care am convenit o impreuna?Spun acest lucru deoarece sotia si a dat seama ca motivele de divort nu le poate proba si nu vrea sa fie pusa intr o situatie ingratasi i am propus ca in cazul in care renunta la acuzatii si poate chiar a si fi de acord cu divortul sa mai ramin o perioada de timp in locuinta in care am convetuit 10 ani.
multumesc adrian

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Din cate cunosc clauze cu privire la ramanea in locuinta pe o anumita perioada nu se precizeaza in sentinta, mai ales daca este vorba de o proprietate privata, insa dvs. puteti face o cerere in sensul ramanerii in locuinta avand in vedere convenirea cu sotia, urmand ca instanta sa dispuna asupra acestei cereri.

In cazul in care se respinge sau se admite divortul, atunci nu va trebui sa parasiti casa decat daca eventual se intenteaza o actiune de evacuare (insa aceasta solutie ar putea afecta in mod negativ eventualele relatii existente intre dvs. si sotie).

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!