DWQA QuestionsRadiere sulta ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am mostenit un apartament prin decesul mamei mele.La divortul dintre mama mea si al 2-lea sot,in sentinta definitiva si irevocabila se mentioneaza ca ,mama va trebui sa achite o sulta de 4005 lei,iar fostul sot cheltuieli de judecata de 4665 lei;sumele s-au compensat dar nu exista dovada.Sentinta dateaza din 1984.Fostul sot a decedat in 1987.Nu a fost deschisa nici o alta actiune pana in prezent.Fostul sot al mamei are o fiica plecata in SUA prin 1985-definitiv.Cum pot radia sulta? (instanta mi-a comunicat ca nu se prescrie si sa caut rudele cu certificat de mostenitor!!!!CARE AR FI REZOLVAREA? VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Avand in vedere ca sentinta dateaza din anul 1984, termenul de prescriptie in care fostul sot putea cere mamei dvs. banii respectivi era de 3 ani. Astfel, in situatia in care nu a fost introdusa nicio actiune privind recuperarea sultei in termenul de prescriptie, atunci orice actiune care ar avea ca obiect aceasta recuperare este tardiva.
In cazul in care doriti radierea din Cartea funciara a notarii privind sulta si avand in vedere ca nu puteti face dovada Cartii funciara a compensarii sultelor, atunci puteti introduce o actiune in constatare prin care sa se constate prescrierea dreptului de a cere sulta. Cu hotarea instantei, veti putea radia inscrierea privind sulta.