DWQA QuestionsRADIERE – scoaterea imobilului achitat integral de sub ipoteca statului – program prima casa
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

in 2009 am facut un imprumut prima casa.in 2011 am achitat integral acest imprumut. la obtinerea imprumutului imobilul era ipotecat in favoarea statului roman reprezentat de ministerul finantelor publice..eu acum i urma achitarii integrale doresc o adresa de radiere de scoaterea imobilului de sub ipoteca statului autentic notarial(noul cod civil art 885 al 2) asa cere oficiul de cadastru.aceasta hartie nu pot sa obtin si nu stiu unde sa apelez : banca ? fond? sau minister? ajutati ma

autoritatile cuvenite dau din coate..

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care ipoteca era in favoarea statului roman, atunci acesta din urma trebuie sa va ofere hartia in forma autentica pentru radiere intrucat statul era titularul ipotecii. Probabil ca exista o lipsa de comunicare intre banca si stat cu privire la achitarea imprumutului si de aceea exista o problema.

Faceti o adresa scrisa (pe care sa o trimiteti cu confirmare de primire sau sa o depuneti la sediul acestora) prin care sa-i notificatt pe cei de la minister cu privire la achitarea imprumutului si adresa de radiere, precizand ca in caz contrar veti urma calea unei actiuni in instanta unde veti cere si daune. De fapt, calea actiunii in judecata este singura pentru obligarea acestora in ce priveste adresa de radiere.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!