DWQA QuestionsRadiere masina ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Tatal meu a decedat in ian 1999. Mama mea acum in varsta de 74 ani nu a dorit nici atunci nici acum sa facem succesiunea pe casa (apart 2 cam din 1969) si o Dacia din 1977, crezand ca va fi nevoita sa imi platesca sulta, cred ca asha i se spune, eu neavand o locuinta a mea, dar fratele meu, da, o garsoniera de 47 mp cumparata de ai mei, care se afla pe numele lui meu.
Deci, doresc sa radiez masina aceasta veche cu care nu mai circul de 1 an, datorita faptului ca nu se mai poate face ITP, revizia tehnica, dar am aflat ca trebuie facuta succesiunea asupra ei. Mama nu este de acord pt ca spune ca succesiunea pt masina atrage dupa sine si deschiderea sucesiunii pt casa, ceea ce ea a spus ca o vom face dupa „ce moare ea”.
Cum pot proceda pt aceasta radiere, daca se poate separat pt masina si cam cat costa cu totul o asemenea actiune juridica. Daca costa mai mult decat valoarea sa, adica mi/a oferit cineva suma de 200 RON pt masina, mama considera ca mai bine palteste toata viata impozitul la ea decat sa faca succesiunea.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din pacate sunt sanse foarte mari ca toate procedurile sa depaseasca 200 de RON. Puteti solicita acceptarea succesiunii doar pe masina intentand o actiune judecata doar cu privire la masina, insa asa cum v-am precizat toate taxele depasesc 200 de RON.