DWQA QuestionsRadiere masina pentru scutire impozit ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am vandut o masina Dacia 1100 in 1987 cu acte de mana i-am dat cumparatorului si talonul masinii,nu este de gasit de 20 de ani,eu platesc inpozit tot de atunci!spuneti-mi va rog ce sa fac!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care aveti o integelere scrisa, atunci acea chitanta de mana poate fi considerata un act de instrainare daca dvs. ati predat bunul si ati primit banii in schimbul masinii.
In cazul in care dobanditorii ulteriori nu si-au indeplinit obligatiile de radiere, atunci trebuie sa introduceti o actiune in judecata prin care prin care solicitati instantei, ca prin hotararea ce o va pronunta sa duca la constatarea dreptului de proprietate, in patrimoniul paratului (cumparatorului) asupra autovehiculului vandut. Aceasta cale este cea mai sigura.

O alta varianta ar fi sa formulati o cerere catre Inspectoratul de circulatie al Jud/Mun unde masina este inmatriculata de drept, prin care sa reiasa ca s-a incercat contactarea noului propietar si reaua vointa a acestuia de a nu perfecta actele, atasarea tuturor copiilor pe care le detineti legat privind instrainarea masinii, precum si acte care sa dovedeasca faptul ca s-a facut ceva in privinta cailor legale a radierii masinii.

De asemenea, puteti incerca si radierea de la Directia taxe si impozite, insa problema este ca exista posibilitatea de a fi necesara mai intai radierea de la Politie.