DWQA QuestionsRadiere masina
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara, Am vandut o masina in anul 2002, printr-un act de vanzare-cumparare, act intocmit de mana, intre parti, act ce nu a fost declarat la nici un birou notarial si nici autentificat. Deoarece din 2002 pana in prezent platesc impozit, as dori sa radiez masina, insa, din pacate, nu-l mai gasesc pe cumparator. Care este metoda de a radia masina?, detalii cum pot sa radiez masina. Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care aveti o integelere scrisa, atunci acea chitanta de mana poate fi considerata un act de instrainare daca dvs. ati predat bunul si ati primit banii in schimbul masinii.
In cazul in care dobanditorii ulteriori nu si-au indeplinit obligatiile de radiere, atunci trebuie sa introduceti o actiune in judecata prin care prin care solicitati instantei, ca prin hotararea ce o va pronunta sa duca la constatarea dreptului de proprietate, in patrimoniul paratului (cumparatorului) asupra autovehiculului vandut. Aceasta cale este cea mai sigura.

O alta varianta ar fi sa formulati o cerere catre Inspectoratul de circulatie al Jud/Mun unde masina este inmatriculata de drept, prin care sa reiasa ca s-a incercat contactarea noului propietar si reaua vointa a acestuia de a nu perfecta actele, atasarea tuturor copiilor pe care le detineti legat privind instrainarea masinii, precum si acte care sa dovedeasca faptul ca s-a facut ceva in privinta cailor legale a radierii masinii.

De asemenea, puteti incerca si radierea de la Directia taxe si impozite, insa problema este ca exista posibilitatea de a fi necesara mai intai radierea de la Politie.