DWQA QuestionsRadiere autoturism de catre vechiul proprietar ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am o problema cu un autoturism vandut acum 4 ani. Primul cumparator, desi am incheiat o intelegere scrisa, nu s-a prezentat pentru incheierea actului de vanzare cumparare si a instrainat masina unei alte persoane fara consimtamantul prorietarului de drept. Nici acesta, dupa ce a fost identificat, nu a nu a perfectat actele de vanzare cumparare si a instrainat masina la o a treia persoana care refuza perfectarea actelor de vanzare cumparare si intentioneaza sa o revanda. In tot acest interval de timp impozitul nu a fost platit. Am identificat locatia masinii cum poate fii radiata sau cum poate fii recuperata? Mentionez ca cartea de identitae a fost data primului cumparator iar acum se afla la ultimul detinator

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In cazul in care aveti o integelere scrisa, atunci acea chitanta de mana poate fi considerata un act de instrainare daca dvs. ati predat bunul si ati primit banii in schimbul masinii.
In cazul in care dobanditorii ulteriori nu si-au indeplinit obligatiile de radiere, atunci trebuie sa introduceti o actiune in judecata prin care prin care solicitati instantei, ca prin hotararea ce o va pronunta sa duca la constatarea dreptului de proprietate, in patrimoniul paratului (cumparator) asupra autovehiculului vandut. Aceasta cale este cea mai sigura.

O alta varianta ar fi sa formulati o cerere catre Inspectoratul de circulatie al Jud/Mun unde masina este inmatriculata de drept, prin care sa reiasa ca s-a incercat contactarea noului propietar si reaua vointa a acestuia de a nu perfecta actele, atasarea tuturor copiilor pe care le detineti legat de instrainarea masinii, precum si acte care sa dovedeasca faptul ca s-a facut ceva in privinta cailor legale a radierii masinii.

De asemenea, puteti incerca si radierea de la Directia taxe si impozite, insa problema este ca exista posibilitatea de a fi necesara mai intai radierea de la Politie.