DWQA QuestionsPunct de lucru in apartament ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Detin in proprietate un apartament cu 3 camere in care este si sediul unei societati comerciale la care sunt asociat unic.
Doresc sa-mi deschid un punct de lucru intr-una din camerele apartamentului dar am probleme cu acordul vecinilor intrucat de la Primarie mi s-a spus ca trebuie sa-si dea acordul toti vecinii de pe scara blocului, iar mie imi lipsesc trei semnaturi.
Am fost sfatuit de catre cineva sa vand camera pe care vreau sa o transform in punct de lucru firmei, ca in acest fel sa imi cer acordul mie si doar vecinului de deasupra acesta fiind afectat direct.
Problema este ca nu stiu daca acest lucru este posibil din punct de vedere legal si daca nu ma voi confrunta apoi cu alte probleme la Biroul de Carte Funciara sau altele asemenea.
Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din pacate va trebui sa gasiti o solutie cu privire la obtinerea acordurilor. O camera din apartament nu o puteti instraina, ci puteti cel mult instraina o cota indiviza din apartament (cel putin teoretic). Insa cota indiviza este o cota abstracta care doar constata calitatea de dvs de proprietar asupra unei parti din imobil, bunul in sine ramanand neindividualizat si nepartajat astfel incat sa puteti declara existenta unui alt proprietar asupra camerei respective.