DWQA QuestionsProtectia animalelor
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara. Acum cateva zile, in timp ce eram plecat din localitate, cainele unui vecin a sarit gardul si mi-a omorat unul din cei 2 caini. Proprietatea mea este inconjurata cu gard, iar cainii mei nu fac parte din rasele periculoase. Cainele care a fost omorat era o femela cocker de 12 ani. Cainele vecinului a fost alungat din curte in seara respectiva de cateva ori de catre vecinul care ii hraneste cat timp sunt plecat. Am fost la DSV Prahova pentru analiza de laborator privind moartea cainelui si am fost si la politie care a venit sa faca masuratori si sa faca poze.
Vreau sa imi spuneti ce legi reglementeaza cele intamplate. As dori sa il fac pe stapanul cainelui agresiv sa plateasca pentru ca mi-a omorat cainele si pentru ca si-a inrait cainele lui (in mod normal cainii nu se omoara intre ei, daca primesc o educatie cat de cat normala). Ma intereseaza daca pot cere daune, mai ales avand in vedere faptul ca acest caine era considerat un membru al familiei noastre. Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand ar fi indicat sa cititi OUG 55/2002 privind regimul de de?inere al c�inilor periculo?i sau agresivi pentru a observa daca vecinul dvs. s-ar incadra in dispozitiile acestei Ordonante. Atat timp cat a intervenit si Politia, atunci inseamna ca se formeaza un dosar, sesizarea fiind inregistrata, iar Politia intervenind in acest caz. De asemenea, sunt aplicabile si dispozitiile Codului civil cu privire la raspunderea civila delictuala pentru animale, motiv pentru care puteti solicita si daune materiale si morale.