DWQA QuestionsProprietate Nume de Domeniu ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In cazul cind cineva cumpara un nume de domeniu de la rotld, este necesar obligatoriu sal inregistreze si la osim, ca marca inregistrata? Pentru a nu fi pus in situatia de al pierde,daca altcineva inregistreaza la osim acelas nume, dar ca marca inregistrata, dupa care il poate revendica si la rotld?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul la prima intrebare este nu, intrucat domeniul are alt statut. Revendicarea unui domeniu nu este atat de usoara. In primul rand domeniul trebuie sa fie asimilat unei marci notorii, iar in al doilea rand domeniul in sine trebuie sa fie raportat direct catre acea marca. Revendicarea unui domeniu nu se face de catre ROLD, in sensul ca acesta nu ia parte la vreo forma de arbitraj. Dezbateri cu privire la un domeniu se judeca de o Curte internationala care are in vedere Politica Uniforma de Rezolvare a Disputelor privind Numele de Domenii aprobata de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

imi cer scuze, dar pe mine ma intereseaza daca cineva poate revendica numele de domeniu achizitionat de mine,in cazul cind il inscrie ca marca inregistrata ,nefiind o marca notorie dar care corespunde verbal cu numele cumparat de mine la rotld?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In aceasta situatie apreciez ca nu poate.