DWQA QuestionsProprietate bun – apartament – achitat partial inainte de casatorie ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In ianuarie 2005 am facut un contract de antrepriza pentru un apartament impreuna cu logodnica mea pe atunci. In mai ne-am casatorit, iar apartamentul l-am achitat in august dupa cum urmeaza (valoarea totala 43.000 euro):
– parintii logodnicei – jumatate din valoare adica 21.500 in aprilie (cu o luna inainte de casatorie)
– parintii mei: 2500 in februarie, 5500 in iulie si restul 13.500 am facut noi (eu si sotia acum) credit in august pe care il achita in continuare parintii mei.
Am dat cifrele, poate sunt relevante.
Mentionez ca nu avem nici un act care sa identifice proprietatea, doar in contractul de antrepriza se specifica faptul ca jumatate din suma va achita logodnica (pe atunci) si jumatate eu; contractul de vanzare-cumparare este pe numele nostru.
As vrea sa stiu care este raportul partilor in acest moment si daca este diferit de 50-50% (asa cum s-a achitat) cum se poate echilibra in eventualitatea unui partaj.
Multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Apreciez ca in acest caz raportul ar trebui sa fie de 50%-50% atat timp cat reusiti sa dovediti ca raportul la apartament a fost adus in mod egal, sau aproximativ egal. Faptul ca dvs. ati platit in rate sau inca platiti rate (sau vi se platesc ratele de catre parintii in numele si pentru dvs.) nu are nicio importanta, elementele de baza fiind date de aportul fiecaruia la momentul cumpararii imobilului.