DWQA QuestionsProprietate blocare cai acces activitati ilicite
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Intr-o curte in care sunt locuinte si firme care blocheaza poarta de acces in pozitia deschis, parcheaza masinile firmei si personale in curte, au infiintat intr-un garaj depozit de bauturi alcoolice si care este aprovizionat cu marfa cu masini grele care au distrus pavajul, locatarii mai au dreptul la intimitate, liniste, si acces cu aototurismele celor care locuiesc in aceea curte?
Ce masuri se pot lua sa nu mai fim deranjati de autovehicolele parcate sau care aduc marfa, de nesimtiti care blocheaza poarta in pozitia deschis si care isi pun tot felul de table cu numele firmei in fata portii de acces in curtea imobilului. Mai pe scurt cine hotaraste in curte ? locatarii sau firmele care stau in spatii inchiriate? Cu multumiri

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care curtea este comuna, atunci fiecare apartament are o cota parte din curtea respectiva reprezentata de un procent anume. Insa, trebuie verificat in concret cat anume detine fiecare proprietar de apartament intrucat spre exemplu, se poate parca o masina pentru o firma, insa aceeasi firma nu poate parca 3-4 masini intrucat se depaseste cota parte din curte. Insa, asa cum v-am precizat si anterior, trebuie cercetat in concret.

In mod nornal trebuie sa ajungeti la o intelegere cu toti locatarii, iar cel mai bine ar fi sa discutati cu proprietarii apartamentelor/spatiilor pe care le ocupa chiriasii.

Pentru blocarea accesului si alte daune care vi se aduc, puteti sesiza Politia sau in ultim caz sa actionati in judecata pe cei care v-au creat prejudicii.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!