DWQA Questionsproprietar de fapt
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am cumparat acum 14 ani o casa . lasand prin contract fostului proprietar dreptul de habitat viager neavand alte obligatii asupra acestuia. A decedat de curand. Trebuie sa fac vreun demers notarial nou pentru a deveni din proprietar de drept, unul de fapt ?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Avand in vedere ca la momentul decesului uzufructuarului de obicei uzufructul se stinge neconditionat (daca nu ati prevazut o clauza contractuala contrara), atunci practic dvs. nu o sa mai fiti doar nudul proprietar, ci proprietar in integralitate, avand astfel si dreptul de folosinta. In mod normal nu trebuie sa faceti niciun demers notarial, cu exceptia situatiei in care eventual uzufructuarul si-ar fi inscris dreptul sau de uzufruct. Insa, din punct de vedere al proprietatii, Dvs. oricum erati proprietar, doar ca nu aveati dreptul de folosinta.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]