DWQA QuestionsProces divort cu minor ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Cazul meu: sentinta proces divort cu minor care nu tine cont de intelegerea partilor.

Sunt in termenul de apel pentru care va solicit sfatul.

Va stau la dispozitie cu detalii si va multumesc anticipat

Detalii in cazul meu (nr.144): sentinta proces divort cu minor care nu tine cont de intelegerea partilor.
– In hotarare si nici in minuta, respectiv condica de sedinta pe care le-am vazut la arhiva judecatoriei nu s-a tinut cont de intelegerea partilor in totalitate si anume:
a) – Nu este mentionata intelegerea partilor cu privire la suma pe care tatal copilului a declarat in fata instantei ca o plateste ca pensie de intretinere catre minor. Ba mai mult, instanta a stabilit o suma mai mica decat cea legala de 1/4 din salariu net (este singurul copil al tatalui).
b) – La programul de vizitare nu se precizeaza ca vizitele de sambata-duminica sunt in timpul anului scolar si nici la sarbatori religioase nu se precizeaza ca este vorba de Craciun sau Pasti, asa cum se afla in inscrisurile la dosar si cum ne-am inteles si am declarat in fata instantei.
Intelegerea a fost verbala intre noi partile pe care apoi am declarat-o punct cu punct in fata instantei in sedinta publica la ultimul termen.
Ce-mi recomandati sa fac pentru apel?
Va multumesc anticipat si va stau la dispozitie pentru detalii.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Apelul reprezinta practic o rejudecare a fondului, o rejudecare in care dvs. precizati ce anume instanta de fond nu a dispus in mod corect din punctul dvs. de vedere. In situatia dvs, avand in vedere ca instanta de fond nu a tinut cont de declaratiile partilor precum si de intelegerea existenta intre acestia in totalitate, atunci ca motive de apel ar trebui sa invocati tocmai aceste aspecte. Instanta de apel va reanaliza dosarul si va dispune in consecinta in functie de actele existente la dosar. In cazul in care situatia se prezinta exact cum mentionati dvs., atunci aveti sanse sa vi se admita apelul si sa se modifice hotararea instantei de fond.