DWQA Questionsproces asupra autorizatiei unei constructii intabulate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Mai este valabila autorizatia unei cladiri ce a fost intabulata? Mai este permisa deschiderea unui proces pe autorizatia unei cladiri intabulate? Multumesc.

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este afirmativ, avand in vedere ca in principiu daca sunteti tert fata de autorizatie, atunci practic termenul de atacare curge de la data luarii la cunostinta de autorizatie.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc pt promptitudine. Problema este in esenta mult mai complicata. Reclamantul ne-a mai deschis un proces pt demolare si anularea autorizatiei acum 3 ani. Procesul l-am castigat, si intre timp ne-a mai deschis si alte procese.Aacum din lipsa de … de fapt nu am idee ce fel de lipsuri l-au determinat pe reclamantu nostru sa ne mai deschida inca un proces de demolare si anulare a autorizatiei. Avocatul ne-a spus nu de mult ca autorizatia isi va pierde valabilitatea in momentul intabularii, si acum stam si ne impiedicam in noul proces pe aceeasi problema, si se pare ca a uitat ce a zis nu demult. Mentionez ca primul proces l-am castigat si la recurs la curtea de apel alba. Noul proces am inteles ca e prin judecatorie, in timp ce primul a fost prin tribunal. Nu sunt tribunalul si judecatoria acelasi lucru? Multumesc.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Atunci problema s-ar putea sa fie mai simpla in cazul dvs., insa din pacate nu va pot oferi un sfat concret intrucat actele trebuiesc verificate. Daca v-ati mai judecat deja in baza aceleasi probleme, atunci ar fi autoritate de lucru judecat si practic s-ar respinge fara nicio problema. Judecatoria nu este acelasi lucru cu Tribunalul intrucat Tribunalul este instanta superioara Judecatoriei.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc.