DWQA QuestionsProcedura recuperare datorie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara.Am imprumutat acum o luna si ceva o suma destul de mare de bani unei anumite persoane pe baza unui contract de mana,prin care acesta se angaja ca la o anumita data de comun stabilita sa imi returneze imprumutul.Acest lucru nu s-a intamplat,si ca atare am apelat la servicile unui avocat,care mi-a confirmat validitatea contractului,i-a trimis doua somatii scrise,iar de curand a inceput demersurile pentru actionarea respectivului datornic in judecata.As dori sa stiu cam cat ar putea sa dureze acest proces,care este procedura in cazul executarii silite,care sunt sansele de a-mi recupera banii si daca banii care ii datorez avocatului se pot imputa datornicului ca si cheltuieli de judecata.Va multumesc si va doresc o seara frumoasa.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

1. In mod normal un astfel de dosar nu ar trebui sa dureze foarte mult intrucat situatia este destul de clara. Prin urmare, probabil ca va dura undeva la maxim 12-16 luni incluzand toate etapele de judecata.
2. Procedura de executare silita se poate face prin intermediul unui executor judecatoresc si poate fi facuta prin poprire, executare mobiliara sau imobiliara. Mai mult detalii despre executarea silita puteti gasi pe situl nostru de [link url=http://www.cjo.ro/aj]Articole Juridice[/link]
3. Sansele de recuperare se raporteaza la bunurile si veniturile debitorului Dvs. Daca acesta are in proprietate bunuri sau are venituri de orice fel (sau chiar bani in conturi) atunci sansele sunt ridicate. In caz contrar, sansele sunt scazute, important fiind ca din 2 in 2 ani maxim (3 ani fiind termenul de prescriere) sa incercati o noua executare.
4. Da, onorariul avocatului poate fi solicitat in instanta prin cheltuieli de judecata. Avocatul Dvs. va trebui sa depuna la dosar in original chitanta privind incasarea onorariului platit de catre Dvs.

Toate cele bune si Dvs.!

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

12-16 luni???