DWQA QuestionsProbleme semnatura angajator pe decizia de concediere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.
In primul rand imi cer mii de scuze fiindca am postat foarte mult emesaje pe forum, si multe intrebari dar sunt disperat.
Acum am aflat ceva foarte important si va rog mult de tot sa ma ajutati cu un raspuns, si promit ca nu va mai deranjez niciodata.

Am verificat decizia de concediere, si toate celelalte decizii de sanctionare ce am primit in decurs de 6 luni cat timp am lucrat la o banca.
Am observat cu stupoare ca in absolut toate deciziile inclusiv cel de concediere banca este reprezentat legal de directorul executiv DL, si totusi semnatura nu i apartine, ci semnatura este a managerului de resurse umane , semnatura trecuta sub numele directorului executiv.

Exemplu

Dl DL Presedinte Directorat, Director General al XY Bank Romania SA in temeiul prerogativelor conferite de prevederile Actului Constitutiv si in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata cu modificarile ulterioare;

Se continua cu descrierea faptei etc
Si la sfarsit scrie

presedinte Directorat, Director general
DL (numele directorului general- nu vreau s a mentionez)
Iar sub nume este stampila bancii si semnatura unei alte persoane respectiv cea a managerului de resurse umane care a semnat in locul Dlui Director executiv.
Am verificat pe recom in certificatul constatator al bancii si persoana acre a semnat nu are calitate de administrator in banca. este pur si simplu managerul departamentului de resurse umane.

Intrebarea
Dat fiind faptul ca nu este semnata de catre director, ci de o alta persoana atrage nulitatea deciziei?
Sau exista modalitati de a confera unei persoane dreptul sa semneze in locul lui.
De exemplu pe toate actele oficiale cum ar fi regulament intern, contractul colectiv de munca este numele si semnatura directorului executiv, iar pe actele „mai putin importante cum ar fii acte in legatura cu cercetarea disciplinara si decizii toate sunt semnate de doamna respectiva sub numele domnului director.”
Va rog sa mi spuneti daca acest lucru ma ajuta in instanta.
Va multumesc anticipat

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_175445/Un-ultim-deranj-foarte-important.html#ixzz2xq8Ak4Wn

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care directorul executiv este cel imputernicit de catre anagajator sa dispuna concedierea, atunci acesta trebuie sa semneze, in caz contrar decizia nefiind valabila intrucat este intocmita de o persoana necompetenta. In doctrina se mai apreciaza ca in mod normal cel cu care incheiati contractul de munca, tot acea persoana trebuie sa fie aceea care va desface contactul.

Desigur ca lipsa semnaturii va poate ajuta in instanta motiv pentru care este indicat sa o invocati urmand ca instanta sa aprecieze gravitatea acesteia sau nu.