DWQA Questionsprobleme dupa demisie ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Am o mica problm cu fostul angajator,am lasat cererea de demisie in data de 3 mai 2010 si nu mi am facut preavizul din cauza ca nu mi a dat voie sa l fac si de cand am lasat cererea de demisie mi a inchis cartea de munca tocmai in data de 05.07.2010,in aceasta perioada mi a 2 decizii..una sanctionar disciplinara si decizia de inchidere a cartii de munca cu art 61 lit a,spunand ca nu am vrut eu sa mi fac preavizul si ca nu i am predat cheia unitatii cu telecomanda de alarma,eu in perioada aceea cerandu i sa mi o accepte a refuzat ducandu-se la politie lasand fel si fel de reclamatii impotriva mea,eu ducandu-ma in timp de nici 12 de la plecarea mea din firma la posta trimitandu-le in format de colet,dansul refuzandu mi le si asa,iar eu avand la ora asta dovada recipisei.
In data de 22 iulie 2010 cand am fost sa mi ridic cartea de munca am aflat ca imi mai trimise-se inca doua scrisori sa ma prezint la sediul firmei pentru a solutiona discutiile cu privire la acea cheie ,dar dansul a facut o greseala,presupun ca intentionata trimitand ultimele doua scrisori in dr tab fosta mea adresa eu stand la actuala adresa de 3 ani si lucrand la dansul tot timp de 3 ani stiind ca sunt mutata din dr tab…nelamurirea este ca o parte din scrisori le a tr bine o parte nu,acuzandu ma ca am refuzat acele scrisori
Pe langa toate acestea am realizat ca nici contractul de munca nu l am semnat eu personal ,aducandu mi aminte ca sunase contabila firmei in perioada cat am lucrat spunand ca ,contractele de munca sunt semnate , nu stiu de cine dar cel putin de mine personal nu,si mai ales ca nici state de plata nu am semnat in aceasta perioada cat am lucrat la aceasta firma.

Intrebarea mea este,daca in dau in judecata pentru aceste acuze am castig de cauza ?

Si…daca eu mi am dat demisia cu data de 3 mai 2010 si dansul a inchis cartea de munca pe 05.07 .2010,eu practic nu se considera ca luna iunie are sa mi dea banii pe ea?pentru ca eu una nu m am putut folosi de carte de munca in acesta perioada,mai mult nu am putut sta la ultimul loc de munca unde imi gasisem.

Va multumesc frumos,

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Situatia Dvs. este ceva mai delicata intrucat contractul de munca nu a fost desfacut ca urmare a demisie Dvs. ci din motive subiective ce tin de dvs., respectiv „a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara.”

Prin urmare, aparent, angajatorul v-a concediat pentru abateri disciplinare, probabil pentru neprezentarea dvs. la munca. In aceasta situatie, nu cred ca aveti sanse de reusita in a solicita salariul pe luna iunie si nici eventuale daune interese pentru tot ce ati precizat ca s-a intamplat.

Dvs. ati putea eventual ataca decizia de concediere, urmand ca in situatia in care sa se constate nelegalitatea concedierii dvs. in baza art. 61 lit. a, sa solicitati angajatorului daune interese, morale sau salariile.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Pe mine nu ma intereseaza ca mi-a inchis cartea de mnca cu art 61 lit a,ma intereseaza daca il pot face sa raspunda pentru faptul ca,eu personal nu am semnat nici un contract de munca,a fost semnat de alte persoane,plus acea invinuire care mi-o aduce ca nu am vrut sa-i accept acele scrisori….si predarea cheii unitatii refuzand-o si spunand pe urma ca am vrut sa fac eu copii la cheie si alarma…..”In data de 22 iulie 2010 cand am fost sa mi ridic cartea de munca am aflat ca imi mai trimise-se inca doua scrisori sa ma prezint la sediul firmei pentru a solutiona discutiile cu privire la acea cheie ,dar dansul a facut o greseala,presupun ca intentionata trimitand ultimele doua scrisori in dr tab fosta mea adresa eu stand la actuala adresa de 3 ani si lucrand la dansul tot timp de 3 ani stiind ca sunt mutata din dr tab…nelamurirea este ca o parte din scrisori le a tr bine o parte nu,acuzandu ma ca am refuzat acele scrisori Pe langa toate acestea am realizat ca nici contractul de munca nu l am semnat eu personal ,aducandu mi aminte ca sunase contabila firmei in perioada cat am lucrat spunand ca ,contractele de munca sunt semnate , nu stiu de cine dar cel putin de mine personal nu,si mai ales ca nici state de plata nu am semnat in aceasta perioada cat am lucrat la aceasta firma. ”

Va multumesc,

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Din pacate apreciez ca nu l-ati putea trage la raspunde doar in baza acestor fapte, probatoriul fiind limitat in aceste cazuri. Eventual in cazurile in care sunteti amenintata sau exista o plangerea penala facuta cu rea-credinta, ati putea formula o plangere penala pentru amenintare sau pentru denunt calomnios.