DWQA Questionsprobleme contract de inchiriere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,
Mai intai imi cer scuze daca postez pe foruml gresit.
Am cateva nelamuriri legate de incheierea unui contract de inchiriere a unei locuinte. Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, aduc cateva lamuriri :
-locuiesc de vreo 10 ani intr-o locuinta (proprietatea unei anume companii cu capital mixt) care era considerata „de interventie”. mi s-a facut un contract de inchiriere atunci (fiind locuinta de interventie s-a stabilit ca voi plati zero lei pentru chirie si utilitati). mentionez ca nu mi s-a intocmit un contract de furnizare a energiei electrice, din moment ce nu plateam utilitati.
-in decembrie 2012 am fost invitat sa semnez un alt contract, de data asta intre mine si noul proprietar (compania unde lucrez a fost cumparata de alta companie).
-am refuzat sa semnez din mai multe motive :
-pretul chiriei prea mare tinand cont de starea precara a structurii de rezistenta, fatadei, acoperisului etc.,
-nu am primit nicio informare oficiala ca regimul imobilului a fost schimbat, acum devenind locuinta de serviciu
-suprafata locuintei trecuta in contract era cu vreo 30 mp mai mare decat in realitate
-in urma cu 3-4 zile am fost din nou contactat pentru a semna un nou contract, in care constat urmatoarele probleme :
-„proprietarul preda locuinta in stare normala de functionare” – nu este deloc asa, existand problemele legate de starea constructiei. dealtfel, proprietarul nu a venit niciodata sa ia act de starea imobilului desi am solicitat asta de multe ori.
-contractul este antedatat, fiind pus sa-l semnez incepand cu 01.01.2013
-din ce stiu eu, in noul cod civil scrie ceva de genul ca daca starea imobilului nu este corespunzatoare, pretul chiriei ar trebui sa scada proportional (imi cer scuze, nu sunt jurist si nu ma pricep)
-daca vreau sa predau locuinta, trebuie sa o predau in „stare buna”. deci, o iau de la ei cu fisuri adanci in pereti, semnez ca am primit-o in „stare normala” si o redau asa cum am gasit-o, lasand loc ca ei sa poata sa-mi impute ca o vor prelua in stare necorespunzatoare…
o problema care ma doare ar fi cea legata de energia electrica. mi s-a montat contor in septembrie. am semnat un „bon de miscare”. ei ar fi vrut sa-mi faca si contract de furnizare a energiei electrice, dar n-au avut cum, pentru ca acesta se face in baza unui act de proprietate (contract de inchiriere in cazul meu). presupunand ca voi semna contractul de inchiriere, cum se va intocmi acel contract de furnizare ? va trebui sa platesc si energia consumata de la data montarii contorului, sau din ziua semnarii contractului ? fac mentiunea ca incalzirea se face electric, deci am consumat ceva energie…
rugamintea mea este sa-mi spuneti daca este normal sa semnez contractul in forma actuala, tinanad cont de aceste lucruri pe care eu le consider in neregula. in general, este corect sa semnezi un contract care este antedatat ?

va multumesc pentru raspuns.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_346180/contract-inchiriere-locuinta.html#ixzz2KtuVv4aF
Follow us: Avocatnetro on Facebook

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara!

Intr-adevar toate cele legate de energie vi se vor imputa dvs. daca va reiesi ca era obligatia dvs. inca din luna septembrie. In ce priveste semnarea contractului, acesta are serioase probleme, motiv pentru carenu este indicat sa-l semnati. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca situatia trebuie analizata in concret, avand in vedere ca primul contract de inchriere s-a incheiat.

Mult succes!

Cu stima,
Av. Cristian Barcan