DWQA Questionsprobleme banca ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati daca este posibil cu un sfat.
Lucrez in invatamant si am avut un overdraft la cardul de salariu. In perioada verii s-a intarziat cu plata salariilor astfel incat banca nu a putut sa extraga din contul meu suma aferenta dobanzii pentru overdraft. Din pacate eu nu am sesizat aceasta problema pana in momentul in care am primit un telefon de la banca prin care mi s-a spus ca din cauza ca nu am efectuat plata dobanzii avand deja 27 de zile intarziere trebuie ca in termen de 3 zile sa restitui intreaga suma datorata nu doar dobanda. Mentionez ca in toata acea perioada de 27 de zile nu am primit nicio notificare ca ar fi probleme cu plata dobanzii. Bineinteles ca in cele 3 zile nu am reusit sa restitui banii, banca nu a fost deacord cu nici o esalonare si am ajuns in biroul de credite. De atunci au trecut 5 luni. Nici o banca nu imi acorda vreun credit din aceasta cauza si nu am posibilitatea altfel sa restitui suma datorata.

Intrebarea mea ar fi in primul rand daca banca a procedat corect in aceasta situatie si ce as putea eu face. In al doilea rand as vrea sa stiu la ce ma pot astepta in comtinuare.
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand va trebui sa cititi cu atentie contractul incheiat cu banca. Astfel, avand in vedere clauzele existente, din pacate exista posibilitatea ca banca sa fi fost obligata doar a va incunostiinta telefonic cu privire la intarzierea platilor. Asa cum v-am precizat deja anterior, trebuiesc avut in vedere clauzele existente in contract cu privire la reziliere si la penalitati (plata, imputare etc.). Din pacate, avand in vedere ca acel contract de credit reprezinta un titlu executoriu, atunci banca poate incepe masurile de executare asupra bunurilor dvs. In situatia in care nu aveti bunuri personale, atunci executarea se va stopa. Desigur, ca in momentul in care veti fi instiintata cu privire la procedura de executare, puteti contesta executarea in instanta. Pentru mai mult detalii privind executarea si contestatia la executare, puteti afla la urmatorul link: [link url=http://www.cjo.ro/aj/index.html]Articole Juridice[/link]