DWQA Questionsproblema depunere dosar starea civila
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.

Avem o mare problema in a realiza cununia civila la primaria Iasi. Viitoarea sotie va lucra incepand cu 23 ianuarie 2012 in Franta, iar eu voi ramane in Romania pana la data casatoriei (29 aprilie 2012). Ea momentan este in tara pana pe data de 15 ianuarie. Am fost la starea civila si am vorbit cu cineva de acolo pt depunerea dosarului. Nu se poate depune dosarul decat cu 10 zile inainte de data oficierii cu ambele persoane implicate la fata locului, lucru imposibil deoarece ea nu poate sa fie pe 20 aprilie in tara, ci doar cu 5 zile inainte de nunta. Am incercat toate variantele, sa facem dosarul de pe acuma pt data de 20, sa-l depunem cu 3 zile inainte si tot nimic. Precizez in plus ca nu e o solutie sa facem acum cununia civila deoarece angajatorul francez stie ca este necasatorita.

Multumesc

6 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Ar exista o alta solutie in afara de faptul ca ar putea sa vina cu 10 zile inainte sa depuna dosarul, sa plece in aceeasi zi inapoi dupa care iar sa se intoarca pe 29 (aceasta varianta e foarte costisitoare si putin probabila din cauza ca nu-si poate lua liber decat 3 zile inainte de 29)?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care vi se solicita prezenta ambelor parti, discutati cu cei de la Primarie ca veti avea la dvs. o procura notariala prin care sotia va imputerniceste si va da acordul depunerii dosarului cu 10 zile inainte de data de 29 aprilie. Procura notariale ar trebui sa fie suficienta pentur inlocuirea consimatamantului, insa cel mai recomandat ar fi sa discutati cu cei de la Primarie.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc pt raspuns, dar cand am fost acolo am discutat si aspectul propus de dvs iar raspunsul a fost ca nu se poate prin procura. Acuma eu nu stiu daca acea persoana stia despre ce vorbeste sau era rau intentionata, insa era o persoana cu o functie inalta. O alta varianta ar mai exista?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Incercati sa trimiteti o adresa scrisa prin posta cu confirmare de primire, in care sa preciati aspectul procurii notariale si sa asteptati raspunsul acestora. In caz de negare, acestia ar trebui sa-si justifice raspunsul.

O alta varianta ar fi sa discutati cu alta persoana de acolo, intrucat nu intotdeauna angajatii sunt bine intentionati.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Cred ca ne refuza din cauza faptului ca la dosar trebuie adaugate analizele care sunt valabila 14 zile si pe care in mod logic ea nu are cum sa le faca, fiind in Franta. Care sunt pasii pt a trimite scrisoarea respectiva?

Multumesc