DWQA Questionsprobe pentru instanta
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Fotografiile facute de persoane neautorizate ale unei proproietati si ale proprietarului, fara acordul acestuia, in scop incriminator,au vreo valoare?
Daca sint facute in prezenta unui politist aflat la fata locului pot capata valoare?
Cine le poate face? Cine le autorizeaza?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Este vorba despre niste fotografii facute de un vecin , fara vreo autorizatie, in care apare proprietarul la el in curte si pe baza carora vecinul cu pricina incearca sa-l incrimineze pe acesta ca ar fi executat amenajari asupra unui zid de hotar, dar in limitele propriei curti.Au valoare probatorie?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Mai exact respectivul , sa-l numim A,I-a facut fotografii(ara stirea sa) proprietarului,sa-l numim B ,de pe o proprietate vecina(C) si l-a surprins pe acesta in timp ce facea amenajari asupra unui zid care desparte proprietatile, dar in propria curte( a lui B).Poate deschide actiune pe baza acestora? Sint admisibile?
Intr-o alta zi a fost adus un politist pe care B l-a primit ca sa constate situatia( prezenta zidului cu pricina si starea ) si cu acest prilej A a fotografiat din nou proprietatea B. Este legal? Este admis?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In principiu raspunsul este negativ, insa chiar daca instanta le-ar ignora ca probe, aceasta ar putea sa le aiba in vedere ca informare asupra situatiei in sine.

Cu stima,
Echipa CJO.ro