DWQA Questionspretentii privind nefolosinta unui bun comun de fostul sot
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Unul dintre fostii soti a plecat din locuinta (apartament proprietate comuna celor doi soti )inainte de pronuntarea divortului. Dupa procesul de divort finalizat in 2009, unicul copil este incredintat celuilalt sot care a ramas in apartament.
Tot in anul 2009 este demarat procesul de partaj care se finalizeaza in 2011, urmand ca sotul care a ramas in apartament sa plateasca sulta.
Acum la inceput de 2012 sotul care a plecat cheama in judecata pe cel ramas in apartament pentru pretentii banesti, insemnand nefolosinta apartamentului in perioada 2008-2011 perioada in care nu a locuit acolo
In ce conditii se pot cere astfel de pretentii si cum pot fi justificate?

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc pentru interventie , si as dori sa mai fac niste precizari.
Sotul care a parasit locuinta a facut-o in urma unei altercatii verbale si fizice, dar fara martori in timpul evenimentelor.
Parasirea efectiva a domiciliului a fost insa cu martori neexistand amenintari din partea sotului care a ramas.
Nu s a interzis accesul in apartament, nu s-a schimbat yala putand intra in apartament oricand cum a si facut de altfel pentru a si lua hainele si alte lucruri personale. Ba mai mult cel ramas i-a dat actele casei in original, dupa divort, pentru schimbarea cartii de identitate ramanand cu acelasi domiciliu.
Ce posibilitati apar in plus in urma precizarilor facute?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cele precizate anterior raman valabile, in sensul in care apreciez ca nu exista un temei si o justificare pentru aceste pretentii. Lipsa exercitarii dreptului dintr-o pasivitate, nu vi se poate imputa dvs.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc mult.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand acest tip de pretentie este foarte greu de castigat atat timp cat plecarea a fost de buna voie. Aceste pretentii ar putea fi eventual cerute daca celalalt sot ar fi exercitat abuziv dreptul sau si nu ar fi permis folosirea bunului si de catre celalalt sot. Insa, daca sotul care a plecat de buna voie nu l-a folosit pentru ca pur si simplu nu a dorit (fara niciun obstacol), atunci nu exista un temei pentru aceste pretentii.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!