DWQA QuestionsPRESCRIERE SULTA
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In urma decelui fostului meu sot conform unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile din octombrie 2008 baiatul meu a primit in urma partajului judiciar un apartament cu conditia sa dea o sulta altui mostenitor( in hotarare nu se precizeaza nici un termen de plata a sultei). Acest mostenitor a investit hotararea cu formula executorie in ianuarie 2009 dar pana in prezent nu avem nici o informatie referitoare la executarea acesteia.
Intrebari:
1. Trebuie sa investeasca cu formula executorie fiul meu aceasta hotarare pentru a intra in posesia apartamentului?Este obligatorie?(in acel apartament in prezent locuieste bunica lui � care nu face parte din mostenitori- si el nu doreste sa se mute acolo sau sa vanda proprietatea decat dupe decesul bunicii)
2.Se prescrie sulta sau nu?
3. Cum pot afla daca prescrierea sultei a fost suspendata sau intrerupta?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Exista intr-adevar necesitatea constituirii unui dosar de executare daca se impune o executare silita. Totodata, trebuie sa aveti in vedere ca dreptul de a cere sulta pe cale silita este prescriptibil (adica nu sulta in sine se prescrie, ci dreptul de a cere sulta). Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!