DWQA QuestionsPot merge cu cazul meu la Tribunal ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna Ziua
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, pe fiecare etaj sunt cate doua apartamente care sunt separate intre ele prin doua randuri de pereti de tip BCA cu grosime de 7 cm, intre cele doua randuri de pereti existand un spatiu gol de 30 cm cu rolul de antifon intre cele doua apartamente. In urma cu 2 ani proprietarul din apartamentul vecin a daramat randul de perete despartitor de pe partea din apartamentul sau pentru a-si mari apartamentul cu spatiul care era intre cele doua randuri de pereti despartitori iar acum intre apartamentul meu si apartamentul vecin a ramas doar un singur perete despartitor cu grosimea de 7 cm pe care proprietarul din apartamentul vecin a pus un TV pe care il tine pornit aproape non-stop. Zgomotul produs de respectivul TV si de sistemul audio al proprietarului din apartamentul vecin se aude in apartamentul meu ca si cum ar fi la mine datorita faptului ca acum peretele despartitor dintre apartamentele noastre a ramas de doar 7 cm fata de initial cand era de aproximativ 45 cm.
Vecinul respectiv isi tine pornit TV si sistemul audio pana la orele 01-02 noaptea si ma deranjeaza, am facut reclamatie la Politie pentru zgomotul dupa ora 22:00 si nu s-a luat nici o masura impotriva lui.
Intrebarea mea este daca il pot da in judecata pentru a-l obliga sa refaca peretele pe care l-a demolat ?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Pentru acest tip de modificare trebuie o autorizatie de construire. Prin urmare, indicat ar fi ca mai intai sa verificati daca a existat o astfel de autorizatie. Desigur ca daca se dovedeste ca nu a existat autorizatie, pot fi luate anumite masuri inclusiv cea de daramare. In cazul Dvs. ati putea sesiza judacatoria insa sansele de castig sunt reduse atat timp cat Politia sau cei de la constructii nu au dispus o masura anume. Precizez acest aspect intrucat va trebui sa va dovediti prejudiciul.