DWQA QuestionsPot incepe actiunea in instanta impotriva unei HCL data conform oUG 63/20120 privind reducerea numarului de angajati bugetari?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In luna august 2010 am fost disponibilizat printre cei 60000 la nivel national. Disponibilizarea postului meu (referent 2), administrator IT, s-a facut printr-o HCL prin care se desfiinta un compartiment din organigrama ( compartimentu;l de management si administrare a retelei locale de comunicatii – posturi infiintate in 2007 , in urma unui proiect cu fonduri nerambursabile de la Banca Mondiala). Initial am acceptat situatia si am considerat ca nu am ce face( desi OUG 63 i-a oferit minunata ocazie primarului comunei sa scape de cei incomozi), am constatat ca, in litera ordonantei, fiind 2 persoane angajate in acel compartiment, trebuia sa organizeze un examen de departajare pentru disponibilizare. Intrebarea mea este daca mai pot sa deschid actiune impotriva HCL de desfiintare a compartimentului ( colega mea de compartiment a fost pastrata in functie, mai mult, a fost numita in aceeasi HCL functionar public). Va multumesc.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform legii nr. 554/2004:

Procedura prealabil?

(1) �nainte de a se adresa instan?ei de contencios administrativ competente, persoana care se consider? v?t?mat? �ntr-un drept al s?u ori �ntr-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie s? solicite autorit??ii publice emitente sau autorit??ii ierarhic superioare, dac? aceasta exist?, �n termen de 30 de zile de la data comunic?rii actului, revocarea, �n tot sau �n parte, a acestuia.

Din pacate, termenul a fost depasit in cazul dvs.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Constat cu stupoare ca nimeni nu e interesat sa se rezolve anumite probleme in instanta, invoca ba una, ba alta etc.

Consider ca problema ta poate fi rezolvata, deschizand o actiune in constatarea nulitatii absolute a unui act juridic. Se stie deja ca singurul criteriu pe baza carora au fost disponibilizati oamenii in 2011 a fost cel al pilelor. Ca sa nu mai spun ca daca iei la bani marunti documentele in baza carora ai fost disponibilizat, sigur gasesti nu una ci o groaza de nereguli.

Bafta multa si cauta un avocat bun sau apuca-te de citit codul civil, jurisprudenta etc