DWQA QuestionsPot fi asociat sau administrator daca am cazier ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am facut puscarie , mi-am ispasit pedeapsa si acum vreau sa infiintez o societate se poate?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform Art. 6 din Legea nr. 31/1990 stipuleaza:
(1) Semnatarii actului constitutiv, precum si persoanele care au un rol determinant in constituirea societatii sunt considerati fondatori.
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita, pentru infractiunile prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru infractiunile prevazute de art. 143 – 145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei sau pentru cele prevazute de prezenta lege, cu modificarile si completarile ulterioare.

, iar conform Art. 73^1:
Persoanele care, potrivit art. 6 alin. (2), nu pot fi fondatori nu pot fi nici administratori, directori, membri ai consiliului de supraveghere si ai directoratului, cenzori sau auditori financiari, iar daca au fost alese, sunt decazute din drepturi.

Prin urmare, raspunsul poate fi da sau nu in functie de condamnarea avuta.