DWQA QuestionsPot beneficia de indemnizatie de cresterea a copilului daca intru in somaj imediat dupa finalizarea studiilor masterale?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului in cazul in care urmeaza sa finalizez studiile masterale la sfarsitul lunii iunie 2012, iar nasterea va avea loc la mijlocul lunii septembrie 2012? Nu am loc de munca si am urmat studiile de masterat forma de invatamant Zi. Ma gandesc ca imediat dupa finalizarea studiilor sa incerc sa intru in somaj, as avea acest drept daca la momentul respectiv voi fi insarcinata in aproximativ 6 luni si jumatate?Cum ma sfatuiti sa fac pentru a putea beneficia de aceasta indemnizatie de crestere a copilului?Va multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Teoretic ati putea beneficia de somaj si de indemnizatie pentru cresterea copilului daca o sa indepliniti conditiile se munca prevazute de legea 76/2002 si de OUG 111/2010, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala detaliata, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate.

Mult succes si va multumim pentru increderea acordata si pentru publicarea intrebarii