DWQA QuestionsPost de specialitate ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna dimineata,
Am fost analist ajutor I A, in cadrul unei institutii publice, respectiv Centrul de Calcul(are ca obiect de activitate servicii informatice). Anul acesta am finalizat SNSPA – Administratie Publica ID 5 ani.Au existat pareri pro si contra privind transformarile de post si s-a cerut parearea Ministerului Muncii. Desi raspunsul era favoranbil, in sensul ca lasa la aprecierea angajatorului daca-mi transforma postul in analist studii superioare sau inspector de specialitate. Singura care nu a vrut sa semneze decizia a fost jurista institutiei care sustine ca nu este legal deoarece nu sunt considerate studii de specialitate in domeniu.Deci mi-au transformat postul in inspector de specialitate I.
Tot anul acesta au finalizat si alte colege facultatea Spiru Haret Administratie Publica ID 3 ani, care au fost facute tot inspector de specialitate, dar alt grad, inclusiv sefa de personal care are numirea direct pe sef birou resurse umane.Dar colegii care au finalizat facultatile in anii trecut, tot administrtie publica sau Biotera, Relatii Internationale sau Psihologie au fost numiti pe functii de analisti si chiar pe functii de conducere. Nu o pot considera discriminare?
Intrebarea mea este daca aceste transformari sunt facute corect, si in cazul in care nu sunt corecte unde ne putem adresa?
De unde pot face rost de corespondentul profesiei cu ocupatia? Si fisa postului pentru inspector de specialitate?
Va multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din ceea ce mi-ati spus,si eu sunt tentat sa cred ca faculatetea de administratie publica nu poate fi considerata ca reprezinta „studii de specialitate” in domeniul serviciilor informatice. Problema apare cand alti colegi,cu aceleasi studii au putut fi numiti pe posturi de analisti. Intr-adevar este o discriminare din partea institutiei unde lucrati, deoarece avand aceleasi studii cu alti colegi care ocupa functii de analisti, nu este legal ca dvs. sa vi se spuna ca nu puteti accede in aceeasi functie. Fisa postului se semneaza,ca si contractul de munca de obicei, odata cu angajarea. Daca dvs. nu ati semnat aceasta fisa inca, va puteti adresa celor de la resurse umane, care sunt obligati sa v-o aduca la cunostinta.

Mai mult, puteti face o plangere la Inspectoratul Teritorial de Munca in care sa le precizati discriminarea suferita si neregulile existente la nivelul institutiei.

Cu privire la corespondentul profesiei, consider ca in masura sa va furnizeze informatii despre acest aspect sunt cei de la resurse umane. Puteti formula o cerere in scris prin care sa le solicitati mai multe informatii cu privire la acest corespondent.