DWQA Questionsposibilitate acordare NUP dupa retrimitere dosar la Politie de catre prim procuror
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Dupa ce prim procurorul a desfintat rezolutia data de procurorul de caz si a retrimis dosarul la politie, pentru continuarea cercetarilor organele de cercetare sunt obligate sa tina cont de rezolutia prim procurorului, dar pot da nup ( ce fel de cercetari pot face in continuare organele de cercetare penala )

7 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Intr-adevar organele de politie vor putea acorda NUP daca acestia considera ca si dupa probele dispuse de prim-procuror, fapta savarsita nu este de natura infractionala.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Am primit din nou citatie la politie ( cazul este intrumentat de alt potist ), i-am spus telefonic ca nu imi schimb declatia si nu am nimic de adaugat ( prezenta mea este obligatorie ? ) , dumnealui m-a intrebat daca am facut contestatie la selectia dosarelor , am spus ca nu deorece din comisie nu facea parte nici un medic , chiar CNCD a specificat clar ca nu era obligatorie pentru demersurile mele ulteriroare , ce va urma , ce cai de atac am daca este din nou NUP?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Ar fi indicat sa mergeti chiar daca urmeaza sa completati o cerere precum ca va mentineti declaratia. Daca se acorda NUP din nou, atunci puteti ataca din nou solutia la prim-procuror si ulterior in instanta daca solutia prim-procurorului nu va avantajeaza.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Dupa prima faza , organele de cercetare penala au dat NUP,am facut plangere, primul procuror a acceptat plangerea si a dispus continuarea cercetarilor,urmeaza sa primesc un raspuns , o rezolutie, daca primesc un raspuns NUP,unde trebuie sa contest ? ( va intreb ca avocatul va fi liber in aceasta perioada, probabil trebuie sa ma incadrez in 20 zile 0)

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va trebui sa atacati decizia procurorului la prim-procurorul parchetului, in termen de 20 de zile.