DWQA QuestionsPoprire salariu 100%
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Detin 2 carduri: unul Visa de salariu – pe care am descoperit de cont si tot la aceeasi Banca, unul de credit- Master. Salariul il iau lunar pe data de 13, iar pe cardul Master trebuia sa alimentez 10% din suma utilizata pe data de 25. Cum datorita reducerilor masive salariale, salariul nu imi mai ajungea pana pe data de 25, am vorbit la banca ce solutii ar fi. Mi s-a spus ca nu este nici o problema, mi se vor opri dobanzile la data de salariu pentru ambele carduri. Chiar daca plateam si o dobanda penalizatoare, nu m-a deranjat, stiid ca banca se indestuleaza. Dar cand sa ma duc astazi sa ridic salariul, am constatat ca nu aveam nici un leu disponibil. Banca transferase tot salariul in contul card-ului Master. L-a banca nu m-au lamurit daca a fost o operatiune legala, ci au dat vina pe sistemul informatic, si ca luna de luna pana la acoperirea creditului depe Master, nu voi mai beneficia de salariu,Am depus o plangere in scris, pe care cu greu au acceptat-o. Va rog sa-mi spuneti, a fost legala operatiunea intre aceste doua conturi? Fara fi notificata intr-un fel? De asemenea as dori sa stiu daca am dreptul sa-mi pot pot transfera doar salariul la o alta banca cu care institutia bugetara in care lucrez are conventie. Banca la care am vorbit (nu cea care mi-a facut probleme) mi-a spus ca este dreptul meu. As dori sa stiu in baza carei legi. Va multumesc din suflet.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care nu au avut acordul Dvs., atunci aceasta operatiune nu este tocmai legala, mai mult avand in vedere ca niciodata nu se poate popri intreg salariul.

Din pacate nu stiu sa va indic normele exacte care reglementeaza transferul de conturi, insa pot sa va spun ca acest transfer este gratuit, iar cei de la banca la care doriti sa va transferati va pot ajuta.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Am avut o situatie similara…..si mi-au adus aminte ca undeva pe o pagina a unui contract cu banca am semnat ca pot sa-si ia singuri [>:(] sumele datorate din toate conturile mele de la respectiva banca.