DWQA Questionspolita cesionata in favoarea bancii
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am un credit ipotecar de la o banca si conform contractului de credit am obligatia sa inchei o polita de asigurare a imobilului, sa o reinoiesc pana la sfarsitul creditului si sa o CESIONEZ in favoarea bancii.
Surpriza!!!! la sfarsitul lunii august mi-a expirat polita si am incheiat o polita noua, de fapt doua polite (ca asa te „obliga” legea) : cea obligatiorie (de 20.000 EUR) si una facultativa (care are fransiza de 20.000 de EUR pentru riscurile asigurate prin polita obligatorie). De fapt alta este surpriza si anume ca am incheiat cele doua polite cu scrisoare de cesiune in favoare bancii, iar cand m-am dus cu ele la sucursala nu au vrut sa le primeasca pentru ca, mi-au argumentat ei ca trebuie ca banca sa fie beneficiarul.
Ce ma sfatuiti sa fac? Ideea este ca mi se pare normal ca in cazul in care s-a schimbat ceva banca sa ma instiinteze cu referire la legislatia in baza careia a facut modificarea respectiva.

Multumesc,

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate banca nu este obligata sa va aduca la cunostinta modificarile legislative si atat timp cat este o obligatie contractuala a dvs., atunci va trebui sa va conformati. Discutati cu asigurarea pentru a schimba titularul politei de asigurare, deoarece se poate.

Cu stima,
Echipa CJO.ro