DWQA Questionspolita asigurare imobil ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la urmatoarea chestiune: am incheiat o polita de asigurare a imobilului achizitionat cu credit bancar, pentru o anumita gama de riscuri (generale: cutremur, incendiu, inundatie, etc.), in favoarea bancii de la care am primit creditul, imobil asupra caruia s-a instituit ipoteca inregistrata in CF. In situatia producerii oricarui risc consemnat in polita respectiva, singurul beneficiar este banca. 1. pot incheia legal, in nume propriu o alta polita de asigurare pentru riscurile care ma intereseaza pe mine ca si proprietar (…inclusiv bunuri) si beneficiar al acestei politem cu o companie de asigurari (aceeasi sau alta ?) pentru care, in cazul producerii evenimentului sa fiu si eu despagubita, astfel incat din suma asigurata sa pot reabilita imobilul si sa-l readuc la starea dinaintea producerii riscului ? 2. In cazul in care se produce evenimentul si banca este despgubita, suma asigurata va acoperi integral valoarea garantiei depuse (imobilul). Sa inteleg ca banca nu va mai avea niciun drept asupra imobilului si contractul de credit, fiind compensat prin valoarea incasata a politei, se reziliaza iar ipoteca in favoarea bancii se radiaza din CF ? Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. Raspunsul este afirmativ, intrucat politele sunt diferite.
2. In mod normal asigurarea acopera 75% din valoarea bunului. Totusi, recomandt ar fi sa verificati contractul incheiat in acest sens.

In situatia in care bunul va disparea ca urmare a unui cutremur (spre ex.), atunci teoretic ipoteca dispare si ea ca urmare a inexistentei bunului. Deci raspunsul la intrebarea Dvs. este da.