DWQA QuestionsPoate sa ma denunte pentru abandon de copil?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Eu am un copil de 2 ani si 4luni, am divortat de sotul meu anul acesta in ianuarie, procesul de divort a durat un an. Pe timpul procesului, nu mi-a platit pensie alimentara deloc, de cand s-a terminat divortul am primit 2 luni, iar luna aceasta mi-a spus ca nu are bani sa ii mai dea baiatului. Baiatul e la mine, fostul sot avand dreptul sa-si viziteze copilul, cand vrea, la domiciliul meu si al baiatului, doar in prezenta mea. Pentru ca nu imi plateste pensie alimentara, eu nu m-am putu descurca cu banii, si am plecat in strainatate, in spania, sa imi caut ceva de munca. Copilul locuieste in continuare cu bunicii, eu locuind pe timpul procesului de divort tot cu ei, asa ca este familiarizat cu bunicii si are conditii foarte bune acolo. Mentionez ca sunt plecata de 2 sapt, mi-am gasit un loc de munca, si ca fostul sot locuieste tot in Spania. S-a intors in Romania sa imi puna denuntie ca mi-am parasit copilul, si mi-a zis ca va face orice ca sa imi faca rau. Poate lua copilul de la bunici fara acordul meu? Se intampla ceva daca bunicii nu il lasa sa vada copilul?(asta doar pentru ca ar putea lua copilul, avand mai multe drepturi asupra lui decat bunicii)?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste intrebarea relativa la abandonul de familie, in acest moment raspunsul este negativ, insa indicat este sa luati la cunostinta de conditiile abandonului de familie pentru a nu va afla pe viitor in aceasta situatie. In ce priveste tatal si bunicii, acesta daca are drept de vizitare, atunci nu poate lua copilul, insa trebuie sa aveti in vedere ca si dvs. la randul dvs. beneficiati de anumite drepturi si va puteti intoarce impotriva sotului.

Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!