DWQA QuestionsPoate fi execulata silit o persoana bolnava de dementa alzaymer ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Mama mea este diagnosticata cu dementa alzaymer este in faza foarte avansata doctorul a spus ca semnatura ei nu mai este valabila si ca poate fi considerata ca persoana care nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale. Are doua credite care din pacate nu le-a mai platit si care au fost luate acum cativa ani, mentionez ca boala respectiva o avea si atunci cand a luat creditele.Poate sa i se scoata la vanzare apartamentul tinand cont ca este si pe numele tatalui meu si acesta nu a fost coplatitor la credite.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Insa, pentru a urmari partea din casa mamei Dvs., banca va trebui sa formuleze mai intai un litigu de iesire din indiviziune a parintilor. Dupa acest dosar, banca va putea sa scoata la licitatie jumatatea de apartament, insa sansele de vindere sunt foarte scazute avand in vedere ca nimeni nu cumpara doar jumatate din apartament. Insa, in situatia in care va veti permite, atunci puteti participa chiar dvs. la licitatie. Din pacate, executarea silita nu este oprita de starea psihica sau fizica a persoanei.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Nu este suficient ca o persoana sa nu aiba discernamant din punct de vedere medical, ci este necesara parcurgerea etapei punerii sub interdictie a persoanei respective si numirea unui tutore. Chiar daca la momentul contractarii creditelor mama dvs. suferea de aceasta boala, din punct de vedere juridic era prezuma ca o persoana cu discermant.
Banca, din pacate, poate incepe executarea silita,iar daca apartamentul este coprorietatea tatalui dvs., atunci banca isi va acoperi creanta numai din suma care i-ar reveni mamei dvs. daca datoria este una personala.