DWQA QuestionsPlingere Penala pentru inselaciune si derivate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

1. In cazul in care un audit intern al unui institutii publice constata ca un antreprenor nu a efectuat conform deviz de lucrari stabilite, cele decise, iar institutia a platit lucrarile din deviz, este sau nu inselaciune? Pot face in calitate de platitor de taxe-contribuabil, o plingere penala in sensul celor aratate si cui sa ma adresez in acest sens?
2. In cazul in care rezulta ca a fost inselaciune, pot sa ma constitui ca parte civila in recuperarea unor sume de bani pentru care respectivul nu mi le-a platit, dovedind astfel ca aceasta (compania prin conducerea ei) practica cu buna stiinta astfel de actiuni (tepe)?
3. Sunt inscrisurile semnate documente recunoscute de judecator?
4. Sunt declarate ca si probe corespondenta electronica (email)?
5. Este notificarea cu emitere de factura si refuzul la plata o circumstanta in neplata pentru a reambula durata de prescriere?

Cu stima

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Teoretic ar trebui sa va aflati in fata unei gestiuni frauduloase si nu inselaciune, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala detaliata, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate.

Mult succes si va multumim pentru increderea acordata si pentru publicarea intrebarii