DWQA QuestionsPlatile compensatorii acordate din fondul de garantare al creantelor salariale fac parte din fondul de salarii?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Itm -le pretind plata comisionului de 0,75% si la platilr compensatorii suportate de AJOFM din fondul de garantare si pretind ca acestea fac parte din fondul de salarii, este corect sau nu?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform legii 130/1990:

„ART. 12
(1) Pentru prestarea serviciilor prevăzute în prezenta lege inspectoratele teritoriale de munca vor percepe un comision, stabilit după cum urmează:
a) 0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora le păstrează şi le completează carnetele de munca;
b) 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora le prestează serviciile prevăzute la art. 10, constând în verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia.
(2) Pentru păstrarea şi completarea carnetelor de munca ale persoanelor care au încheiat contracte de asigurare, direcţiile generale de munca şi protecţie socială vor percepe un comision de 0,75% calculat la venitul asigurat prevăzut în contractul de asigurare. ”

Prin urmare, doar in aceste situatii se poate percepe comisionul de 0,75%. Cel mai recomandat ar fi sa adresati o intrebare si unui contabil.