DWQA Questionsplata comisioane card bancar nefolosit
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Nu mai folosesc un card bancar, sa zicem ca l-am avut in uz intr-o perioada anterioara (acum 3 ani) cand eram angajat la o alta firma, aceasta incheind un contract de colaborare cu banca respectiva pentru diverse operatiuni derulate prin banca, printre care si virarea salariilor angajatior in contul de card.
Am trecut pe la banca pentru actualizare date si mi s-a adresat intrebarea daca dorecs sa mai folosesc acest card sau sa inchid contul atasat lui. Eu nici nu mai tineam minte asa ca am zis ca nu mai am nevoie, sa fie anulat. Aveam de plata peste 80 lei comisioane bancare pentru NEFOLOSINTA cardului, ca asa se traduc de fapt aceste taxe din moment ce nu l-am mai utilizat. care este solutia legala ca, intr-un caz precum cel descris mai sus, sa nu se perceapa comisioane fantoma de acest gen ? poate o perioada de inactivitate si apoi anulare din oficiu cu inchidere de cont ? chiar si pt. mama decedata, ca sa inchid contul de card a trebuit sa achit 17 lei desi cardul nu a mai fost utilizat de cca 1,5 ani si m-am prezentat cu certificatul de deces la banca ! cat de legale sunt aceste comisioane din moment ce nu are loc nicio „intretinere/administrare/operatiune de intermediere” etc. de cont atasat cardului sau datorate utilizarii lui ? Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Din pacate aceasta practica este intalnita la toate bancile, cardurile pot fi reînnoite automat sau la cererea clientului, uneori conturile pot fi închise dacă sunt inactive mai multă vreme, iar alteori se acumulează sume restante provenite din taxe de administrare pe perioade destul de lungi. Important este in acest caz sa verificati cu atentie contractul incheiat cu banca, respectiv ce anume comisioane se percep.

De asemenea, un factor important il constituie si clauzele de reziliere ale contractului, in special ce anume obligatii va revin in caz de finalizare a contractului.

Aceste comisioane sunt cateodata in numar mai mare decat trebuie sa fie, insa atat timp cat ati fost de acord cu termenii contractuali, atunci trebuie sa va respectati obligatiile.

Totusi, va aduc la cunostinta ca nu trebuie sa achitati datorii mai vechi de 3 ani intrucat aceste datorii sunt prescrise.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]