DWQA QuestionsPlata chelutieli de spitalizare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. As avea nevoie sa ma lamuriti, pe cat se poate in cateva probleme.
In anul 2008, am fost autorul unui accident rutier soldat cu o victima. Victima a avut nevoie de 4 zile de spitalizare, si aici ma refer strict la cat a stat in spital, nu si la zilele de tratament de acasa. Ulterior m-am inteles cu aceasta, si am fost judecat doar pentru parasirea locului accidentului.
Azi cand m-am dus la Tribunal pentru a solicita o copie dupa respectivul dosar, doamna de la arhive mi-a adus la cunostinta faptul ca mai am un dosar pe rol, cu spitalul la care a fost internata victima acum 3 ani. Incidentul face, ca in 2010 sa imi schimb buletinul, deoarece imi schimbasem adresa. De aceea, mentionez ca nu am primit nicio citatie de ma prezenta la Tribunal, doamna de acolo spunandu-mi ca urmatorul termen e pe data de 25 luna aceasta.
Acum, nelamuririle mele ar fi daca am nevoie de un aparator legal, daca pot contesta faptul ca nu am primit nicio citatie sau instiintare din cauza faptului ca nu mai locuiesc la acea adresa, daca dosarul se refera la plata acelor zile de spitalizare, deoarece victima fusese elev la momentul respectiv si beneficia de asigurare, ce se intampla in cazul in care nu ma prezint nici la urmatoarele termene de judecata sau daca nu achit respectivele chelutuieli, deoarece sunt student, nu muncesc si nu fac obiectul niciunui venit.
Va multumesc anticipat si sper sa ma puteti ajuta in masura posibilitatilor.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Aparatorul legal nu este obligatoriu, insa in cazuri dificile sau complexe, este indicat.

Puteti preciza instantei ca dvs. v-ati schimbat buletinul si implicit adresa de domiciliu. Insa, daca ati adus la cunostinta instantei aceste aspecte, atunci aceasta va va cita la noul domiciliu. De asemenea, daca va prezentati la proces pe 25, viciul necitarii dvs. va fi acoperit.

Daca aveti dovada ca ati platit acele zile de spitalizare si procesul a fost pornit pentru plata acelor zile, atunci va trebui sa depuneti la dosar inscrisurile care dovedesc aceste aspecte.

Daca nu va prezentati, procesul se va judeca in continuare, insa dvs. ati putea ataca la un moment dat bazandu-va pe aspectul ca nu ati fost citat legal (spre ex. pe calea recursului – cu precizarea ca intr-adevar v-ati schimbat domiciliu inainte de intentarea procesului).

Daca nu achitati cheltuielile, exista posibilitatea unei executari silite care se va putea produce asupra bunurilor sau veniturilor dvs. Daca nu aveti nici bunuri si nici venituri, atunci executarea se va incheia.

Sfatul meu este totusi sa consultati un avocat si sa-i prezentati situatia in mod concret.

Mult succes!