DWQA Questionsplata caminului de cartre unitate ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti in care Decret sau Lege este specificat ca unitatea la care lucrez , conform chitantei, plateste caminul sau gradinita cu program prelungit . Multumesc.

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Important este ce fel de unitate achita si ce fel de cămin este achitat. De la caz la caz pot exista intelegeri între unitatea respectiva si un cămin, sau pot exista reglementări cum este in cazul caminelor studentesti. Mai mult, in cazul unui angajat, retinerile pot fi stabilite si prin contractul de munca. Spre exemplu, activităţile din căminele studenţeşti se desfăşoară în conformitate cu prevederile Legii nr. 84/1995 modificată, Legii nr. 128/1997, Hotărârii Guvernului nr. 407/1997 şi Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 4479/1997.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara. Am trei fetite 5,4 ani si 3,6 care din toamna am sa le duc la gradinita cu program prelungit (8-16) . Am inteles de la o cunostiinta ca exista un Decret in care este mentionat ca Unitatea acorda plata cf. chitantei in luna in curs. Mentionez ca lucrez intr-o unitate de stat, si nu este cuprin in Contractul Colectiv de Munca. Am inteles ca s-a acordat la angajati unei Primari Judetene, Cadastru,Petrom, Gaz. Multumesc.
O seara placuta .

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

nu cunosc niciun act normativ in baza căruia o unitate sa fie obligată la plata gradinitei. Exista posibilitatea ca respectiva Primarie sa emită tichete de cresa, adică bonuri de valoare ce pot fi folosite spre exemplu in instituţiile cu care exista o înţelegere in acest sens.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc pentru consultanta.