DWQA QuestionsPlangere penala pensie alimentara neachitata
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am depus in urma cu un an si jumatate o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Sectorului 6 pentru o pensie alimentara neachitata , plangea am depus-o pe data de 26.02.2011 si nici pana in ziua de astazi nu au trimis dosarul in instanta competenta. De cand s-a dat sentinta definitiva si irevocabila prin care minora mi s-a incredintat mie spre crestere sie ducare, tata minorei caruia i s-a stabilit pensie alimentara in cuantum de 150 lei nu a platit nici un leu. Ma puteti ajuta sa fac demersuri la forurile superioare? Mentionez ca am fost in audienta la doamna procuror sef adjunct care mi-a spus ca dosarul este inapoi la politie deoarece baietii nu si-au facut bine treaba acum l-au adus inapoi la parchet, am intrat la domnul procuror care se ocupa de caz si mi-a dat raspunsuri ambigue fara nici un temei legal. La ce foruri superioare m mai pot adresa am depus sesizare la parchetul de pe langa tribunalul Bucuresti acolo mi s-a spus ca imi vor da un raspuns in 20 de zile. Tare imi este ca mai trece un an. Multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Sfatu meu este ca mai intai sa formulati o cerere prin care sa solicitati urgentarea cauzei dvs. De asemenea, indicat ar fi sa faceti inca o cerere prin care sa solicitati sa va precizeze stadiul dosarului. Aceste cereri le puteti face la Parchetul care se ocupa de cazul dvs. Sfatul meu este sa mai asteptati cel putin 30 de zile dupa formularea acestor cereri.

Insa, daca nu v-ati constituit parte civila in plangerea dvs., atunci nu aveti cum sa recuperati banii datorati de la data plangerii in viitor sau pana la data formularii plangerii. Pentru aceasta cale va trebui sa mergeti pe instanta civila.