DWQA QuestionsPlangere penala fara dovezi
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Am intampinat o problema la care dumneavoastra cred ca ma puteti ajuta sa aflu raspunsul.Acum 3 saptamani am realizat un schimb de telefoane cu o persoana din alt oras . Eu am primit coletul trimis de el ,dar el nu l-a primit pe cel trimis de mine,deoarece acesta s-a pierdut,fapt confirmat si de Posta Romana.Persoana respectiva ma ameninta ca va merge la Politie si va depune plangere penala contra mea.Politia va lua in considerare aceasta cerere,tinand cont ca aceasta intelegere nu are la baza niciun contract,s-a mers doar pe incredere?La acest fapt adaug ca detin factura conform careia eu am depus coletul la Posta Romana.Va multumesc !

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cazul dvs. nu este de ordin penal intrucat dvs. ati fost de buna-credinta si ati trimis coletul. Mai mult, acest fapt il puteti dovedi cu usurinta si in plus, Posta Romana este cea vinovata. In ce priveste contractul, acesta este considerat incheiat daca ati cazut la un acord de vointa, insa repet ca nu sunteti responsabil pentru vina Postei Romane.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Daca „partenerul” doreste sa faca impotriva dvs. o plangere penala nu prea aveti cum sa va opuneti.
Oricum pentru aceasta trebuie sa aiba motive dar si probe in sustinerea si dovedirea celor afirmate. Or, din ceea ce spuneti acestea lipsesc, ba mai mult factura face dovada ca v-ati indeplinit obligatia asumata.
Din cele relatate de dvs. rezulta ca vina apartine in exclusivitate Postei Romane.

Av. Paula Nedelcu