DWQA QuestionsPlangere Mincinoasa
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.Sunt un baiat de 17 ani si 10 luni din hunedoara.Astazi 24.09.2012 am fost cautat la liceu de un domn politist de la politia locala cu o plangere penala la adresa mea.nu stiu sa explic in ce stadiu era plangerea insa domnul politist a spus si mi-a arata ca era stampilata ,cu inregistrare de la parchet sau ceva de genul si dupa toate astea a spus ca daca doreste persoana poate sa ma dea in judecata.Domnul politits va revenii joi la liceu sa imi i-a si mie o declaratie in prezenta domane director adjunct, deoarece nu doresc ca parinti mei sa afle deocamdata.Si nu stiu ce sa declar. Deoarece in plangere sunt scrise urmatoarele :
-ca am amenintat prin cuvinte sau expresii: * *te tai* * ,rup picioarele,matur cu tine pe jos.
** am pus aceste semne deoarece eu nu am folosit acea expresie si doresc sa scot in evidenta faptul ca e o plangere mincinoasa.
-ca pe data de ….. i-am adresat injuri intr-un loc public ,in parc,e fiind insotita de prietenii.
-ca am mers la ea la casa si am vrut sa intru in casa insa usa era incuiata si am lovit usa cu pumni.
-ca ii e frica sa iese pe strada si ca nu isi poate desfasura viata zilnica si activitatile scolare.

Toate acestea sunt adevarate mai putin expresia „te tai”. Si poate ca e un lucru mic dar si aceasta expresiea defineste starea de gravitate a acestui caz. Si cu toate acestea eu nu am agresat-o pe ea, doar verbal.Folosind amenintari.

As dorii sa vorbesc cu un avocat/consultant deoarece multe lucruri din plangerea ei nu se pot dovedii in cazul ajungerii in instanta + ca doresc sa fac eu plangere pentru marturie mincinoasa[daca este in beneficiul meu] .

As dori sa vorbesc in detaliu cu cineva sa vad pe ce cale sa ma indrept in ziua de joi cand voi da si eu declaratie.Nu vreau sa devin un sarlatan al societatii ci doar vreau sa ii intorc infloriturile inapoi.

Multumesc anticipat.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Imi cer scuze de anonimat ,din greseala. Ma numesc Mitrofan Andrei si sunt din Hunedoara.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care au existat doar injurii, atunci nu poate fi vorba de tragerea dvs. la raspundere. In cazul in care au existat si amenintari, atunci situatia este putin mai complicata, insa trebuie verificat concret in ce masura s-au produs aceste amenintari. Spre ex, daca au existat amenintari si din partea ei sau instigari la aceste amenintari, atunci nu puteti fi tras la raspundere doar dvs., ci eventual ambele parti sau niciuna.

Indicat este sa precizati situatia concreta in care s-au intamplat faptele, mai ales daca ambele parti implicate si-au adresat injurii si amenintari. Incercati totusi sa discutati cu un avocat inainte, insa prin stabilirea unei intalniri si nu in scris.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!